Latvijas web kompāniju TOP 10

otrdien, 26 jūnija, 2007

Izveidoju Bubuļa TOP 10 web kompānijas Latvijā. Šis tops ir balstīts uz manu izpratni par to, kādai ir jābūt web kompānijai, nevis uz to apgrozījumu rādītājiem vai darbu skaitu. Tātad tops, manuprāt:

1. Grafton
Liku pirmā vietā, jo ir atmiņas par to, kā savā laikā Grafton bija TOP 1 kompānija Latvijā un konkurentu viņiem praktiski nebija, taču skumīgi ir tas, ka ar laiku šī kvalitāte ir kritusies. Protams šobrīd arī nav slikti darbi, bet, manuprāt, agrāk bija labāk! Kompānija piedāvā labu dizainu un labas tehnoloģijas tā realizācijai.

2. True Vision
Patiesībā šie puiši web lauciņā darbojas jau arī krietnu laiku un man patīk viņu darbi. Katrā ziņā viņiem ir lielas iespējas uz TOP1 vietu.

3. Scada
Labs dizains.

4. IT Grupa
Kompānija ar pamatīgu klientu portfolio, arī darbi ir ļoti labi. Cik man zināms, tad šī kompāniju uzsvaru liek vairāk uz tehnoloģijām, dizains ir sekundārs, bet tai pat laikā – izdevies. Labākais no darbiem, manuprāt, Zelta Zivtiņa (www.zeltazivtina.lv)

5. Vivaxmedia
Kompānija, kas izveidoja Duntes Ozolu (http://www.duntesozoli.lv/) mājas lapu, mnauprāt godīgi nopelnīta 4. pozīcija.

6. Vide Infra Grupa
Kompānija, kas ir klusi noslēpusies, bet rada ļoti labus darbus, iespējams tikai šī slēpšanās viņus nobīdījusi līdz 6. godpilnajai pozīcijai. Kompānija arī ar senu vēsturi.

7. Mediaparks
Lai cik ļoti negribētos šo kompāniju ierindot šajā vietā, taču objektīvi skatoties, tā laikam viņiem pienākas, taču kaut kā pēdējā laikā puišu kvalitāte sāk mazināties, iespējams, ja tie saņemtos ar laiku atgūtu labākas pozīcijas.

8. C4
Kompānija, kas izstrādā webus uzsvaru liekot uz tehnoloģijām un to kvalitāti. Taču tiek veikti arī šādi tādi dizaina darbi.

9. Ridemo
Sena web izstrādātāju kompānija, kas maļas pa šo lauciņu. Daži darbi ir neslikti.

10. Dium
Šo gan īsti negribētos uzskatīt par TOP 10 kompāniju, bet citas laikam nav īsti šīs vietas cienīgas, kā šī. Labs dizains.

Un aiz 10itnieka paliek vēl šādas kompānijas: Era, Clarus, ALTRD, CIMO, Cube-Media, Eironets, NovaMedia, Rix Technologies, IT Media, Norge, Motive, IT House, e950 (šim ir slavenais www.airport.lv darbs)… Un iespējams ir vēl…

56 komentāri “Latvijas web kompāniju TOP 10”


  1. Paskatījos Scada dizainus vairāk. Kopumā jau nav slikti. Tikai pēdējie pāris darbi (Avalon Hotel un Insaiders) ir zaudējuši kvalitāti. Nepabeigtības iespaids. Iespējams dizaineris jauns.
    Pirms tam darbi – ļoti labi!

  2. bubulis Says:

    Katram jau gadās pa darbam, kas nav līdz galam izdevies, varbūt šī ir scadas kārta. Vai varbūt darbu tik daudz, ka nav iespējams veltīt tik daudz laika katram darbam. Bet no otras puses tas ir arī gaumes jautājums.


  3. […] apskatījos Latvijas web izstrādes kompāniju TOP 10, ko sastādījis bubulis pēc kaut kādiem saviem kritērijiem. Principu pēc kā viņš to ir […]

  4. bubulis Says:

    sakaartoju peec principa, kaa MANUPRAAT, likaas vajadzeetu sakaartot – izveerteeju informaaciju, ko zinu par ssiim kompaanijaam, izveerteeju vinju projektus, izveerteeju vinju darbiibas ilglaiciibu.

  5. Axxx Says:

    Paldies par topu! Uzzināju dažas jaunas un labas kompānijas. Ļoti noderīgi.

  6. born Says:

    no sākuma gribēju ieprezentēt savu topu, bet pārdomāju. nevaru par dažām izšķirties. tā vietā pakoriģēšu Tavu topu pēc maniem ieskatiem. Tātad:

    1. True Vision draudzīgi sadevušies rokās ar Scada, ņem un pārlec pāri Grafton.

    2. Mediaparks, lai arī nedaudz spēkus zaudējis, tomēr lepni aizmugurē atstāj Vide Infra Grupa

    3. C4 nokaunās un pazūd no topa :0

    Nu tā kaut kā..

  7. bubulis Says:

    ja par 1. punktu vareetu veel diskuteet, tad piebilstot par 2. punktu – nedomaaju, ka mediaparks ir speejiigi radiit darbus, kaa http://www.dnbnord.lv/ vai sso te: http://videinfra.com/popup/ostafjevo/index.html. Protams abaam kompaanijaam ir arii taadi shvakie darbi, bet tieshi taapeec taas neciinas par augshgalu un par C4 – kompaanijaa ir sakomplekteeta iespeejams labaakaa programmeetaaju komanda Latvijaa, taapeec buutu negods iekljaut sso kompaaniju 10itniekaa.

  8. bubulis Says:

    un patiesiibaa nav citas kompaanijas, kas buutu cieniiga staaties C4 vietaa ssajaa topaa.

  9. japets Says:

    bubulis: imo, “..sakomplekteeta iespeejams labaakaa programmeetaaju..” -> “..sakomplekteeta iespeejams labaakaa *WEB* programmeetaaju..”.

  10. bubulis Says:

    jaa, atvainojos – WEB programmeetaju! 🙂

  11. Janka Says:

    Nezinu, cik tu bubuli esi iekshaa shajaa biznesaa. Ja tas ir skats no malas, tad no malas, savadak Tev daudz kur nav taisniba.
    Ko Graftons vispar ir pedeja laika labu izveidojis, kapec tas ir top1? Vieni pashi Duntes ozoli nekadi nevar parspet VIG darbus un apjomu. Vieni ‘klusi noslepusies’. Kas tas par ‘labam tehnologijam’?

    Davai kaut ka ka ir pienemts. X vertesanas kriteriji un X balles par katru poziciju. Saskaita kopaa un sanak vieta.

  12. bubulis Says:

    Ssajaa biznesaa esmu iekshaa jau kaadus gadus 6. Un kad ssajaa biznesaa veel staigaajo autinjos un maaciijos runaat tad grafton bija pirmie, kur sapratu, ka tie ir monstri. Jaa vinjiem ir mainiijusies vadiiba, viss ir mainiijies, iespeejams peedeejaa laikaa viss sliid uz leju, bet uz doto briidi tops peec manaam domaam ir tieshi ssaads, iespeejams peec gada buus kas mainiijies, bet teikshu godiigi ne scada, ne true vision uz mani nav veel atstaajushi taadu iespaidu, kaa to izdariija savulaik grafton – bet jaa protams viss ir gaistosh. runaajot par vivaxmedia – zinu cik ljoti strauji vinji attiistas un kaadi cilveeki pie vinjiem naak straadaat, taapeec arii nobiidu to nedaudz augstaak par VIG.

    Topaa iespeejams dazhas vietas vareetu daliit, bet mans galvenais uzdevums veidojot sso bija daudz maz izveidot top 10, iespeejams, kaads sso topu vareetu paarveidot izmantojot citus kriteerijus, iespejams to arii kaadreiz izdariishu.

  13. ernests Says:

    🙂 Izskatās, ka tops ir veidots tīri pēc lapu smukuma.

  14. bubulis Says:

    tikko piefikseeju,ka veel ir taadi darbojnji kaa e950 (http://www.e950.lv/) tachu ssobriid savu portfolio pasleepushi – vinju darbu viduu ir daudz flash izstraadaajumu, kaa airport.lv. Arii http://www.page.lv.

  15. bubulis Says:

    ERNEST: lapu smukums ir pirmaa lieta, ko noveertee apmekleetaajs un ja viss paareejais darbojas kaa naakas, tad cilveeks ir apmierinaats, protams lapas motoram ir jaabuut straadaajushoam gana labi, lai nenomaaktu lietojamiibu.

  16. born Says:

    par kritērijiem runājot, par cik tuvāk stāvu tieši dizaina (ne programēšanas) nozarei, tad galvenais kritērījs bija dizaina kvalitāte, funkcionalitāte un pārējais no tā izrietošais. c4 – nezinu neko par viņu programētājiem, bet attiecībā uz dizainu – viņi nav top 10.

    to Papuass: ???

  17. klausule Says:

    Neliels komentars par top dalibniekiem pec, iespejams, citiem subjektieviem kriterijiem:

    GRAFTON – visu cienu, pelniti augsti

    TRUE VISION – labi dizaina darbi, serviss, ari koderi

    SCADA – izteikts rokraksts dizainā, varetu pat teikt, ka labs, bet ar kodesanu ir problemas..

    IT GRUPA – butu jaizmet no topa un jadod vieda progresivakai kompanijai – iespejams, ilgas darbibas del ir pieradijusi sevi ka stabilu partneri, tacu darbu kvalitate nav ta labakaa

    VIVAX MEDIA –

    VIDE INFRA GRUPA – varetu ielikt ari augstaka vieta, labi darbi

    MEDIAPARKS – ta pati situacija, kas ar IT GRUPU, tikai darbi sliktaki ka ITG…

    C4 – piekritu bubulim

    RIDEMO – neesmu tiesi saskaries, tapec nekomentesu..

    DIUM – darbi ir OK, bet japiekrit, ka so vietu vareja tikpat labi dot ari citai kompanijai..

  18. klausule Says:

    par VIVAX.. darbi nav slikti, bet Duntes Ozolu lapa, manuprat, nav ipasi izcelama – vienkarsi labi realizeta nekustamo ipasumu lapa bez ipasam inovacijam..

  19. bubulis Says:

    klausule: labs komentaars! itgrupai man likaas interesants zeltazivtinjas projekts un vinjiem ir labs dizaineris, kursh ir speejiigs ssajaa jomaa, jaa un piekriitu vinjiem ir labs serviss – no klienta viedoklja.

    mediaparks – piekriitu, bet arii ssiis negatiivaas izmainjas ir veerojamas tikai peedeejaa laikaa (laiks – gads, divi) agraak skjiet bija labaaks serviss.

    vivax – manupraat ljoti neraksturiigs darbs latvijas interenta videi, tas duntes ozoli, taapeec to izceelu, jo ja mees saliidzinaatu ar citiem nekustamo iipashumu projektiem, domaaju atskjiriiba buutu krietni juutama. arii citi darbi no vivax nemaz nav tik slikti.

  20. klausule Says:

    Par zelta zivtinu varu piekrist, bet ja nemaldos, tad vizualais koncepts utt nak no reklamas agenturas DDB un IT grupa varaik izpildijusi noradijumus neka pasi taisijusi.

    Protams, ITG ir ari labi darbi, tacu kvalitate jutami kritas..

    VIVAX – paliksim pie subjektiviem viedokliem…
    🙂

  21. Dope Says:

    pati True Vision maajaslapa dikti atgaadina http://www.artlebedev.com/ lapu. tas vieniigais kas man krita aciis

  22. Maiklz Says:

    Tā nu vēsturiski ir sanācis, ka C4 tiek izvēlēts ne dizaina, bet gan kompetentas projektu vadības un spējīgas programmētāju komandas dēļ. Taču, ja kāds jūtas spēcīgs un spējīgs un vēlas nākošajā bubuļa topā redzēt C4 augstāk tīri uz dizaina rēķina, tad laipni lūgti pieteikties. Kontaktus gan jau atradīsiet 😉

  23. PE Says:

    Nu Es izmestu IT Grupu no si saraksta aiz necienas pret pasutitaju ir man viens klients ka iemaksaja vieniem pravu summu un rezultast tehniskais ir zem jebkadas kritikas + dala lietu ta ari netika iedarbinak un kad tika noradits uz nepabeigtam lietam par tam pietika bezkaunibas paprasi papildus lidzeklus ko vini protams nemaksaja viniem bet lava nopelnit mainai zalaijai kompanijai .

  24. Janka Says:

    bubulim – taa, nu ir sviests – verte pec dizaina un kritize ‘servisu’. neruna neko vairs. ja dizains tad par dizainu. savadak te peld Dizaina ‘kvalitate’ un ‘smukums’. Ko tad tur tava saraksta lejaa dara RIX un parejie. kads serviss ja verte dizainu un tavs pirmais iespaids ir graftons kas izskatas ir stipri tevi ietekmejis jeb vinu ta laika darbi?

  25. Bubulis Says:

    Janka: peec taa, ko es redzu, ja es redzu, labu dizainu ar labu tehnisko izpildiijumu, ko ssii kompaanija var garanteet katraa pasuutiijumaa, taa, ka pie kompaanijas griezhas lieli klienti – lieli vaardi, tad taa ir augsta liimenja kompaanija. runa nav tikai par dizainu, bet par kopeejo skatu, tachu jaapiebilst, tas ir mans subjektiivais skatiijums, tachu neshaubos, ka tas vareetu buut tuvu reaalajam skatiijumam, ja tiktu veiktas dazh-ne-dazhaadas reitingoshanas.


  26. […] Latvijas web kompāniju TOP 10 Izveidoju Bubuļa TOP 10 web kompānijas Latvijā. Šis tops ir balstīts uz manu izpratni par to, kādai ir jābūt web […] […]

  27. archaic Says:

    Kā C4 klients varu teikt par viņiem tikai to labāko. Hm, vajadzētu uztaisīt arī anti topu un novērtēt, teiksim, latvija.lv izstrādātāju vietu.

  28. ernests Says:

    Daudz viedokļu saradies!
    Japiekrīt Jankam, ja jau runa šeit ir par dizainu, tad nav ko vērtēt servisu. No manas pieredzes:
    1. Nesen tikos ar uzņēmumu, kurš strādā ar vienu no šī top3 uzņēmumiem. Viņiem ir izstrādāta skaista lapa pēdējā gada laikā, kur ir problēmas ar funkcionalitāti un pēcizstrādes servisu. Uzņēmums meklē jaunu partneri, lai izstrādātu lapu no nulles.
    2. Viens no maniem klientiem ir nekustamo īpašumu uzņēmums, kurš nolēma veidot jauno lapu no nulles, jo iepriekšējie partneri (šinī topā ārpus saraksta) lapu bija izveidojuši uz satura vadības sistēmas, kurā nebija iespējams normāli strādāt – ielikt cenas aiz komata (piemēram, 14,8) vai vienkārši citā valūtā. Banneru administrācija notiek caur šo uzņēmumu, kuru nav iespējams sazvanīt.
    3. Cits klients ir liela apdrošināšanas sabiedrība, kas ir palikusi ar Satura vadības sistēmu, kuru vairs tā izstrādātājs neuztur. Viņi meklē citus cilvēkus, kas var atrast tos dažus programmētājus, kas pārzin šo Satura vadības sistēmu. Tiek maksāta barga nauda.

    Domāju, ka katram web kantorim ir piemēri.

    Es uz augšu celtu ITG, VIG, RiDemo, C4. Par Mediaparku neizteikšos, jo tas nebūtu korekti no manas puses.
    Bubuli, ja esi šajā nozarē sešus gadus, tad labi saproti, ka lapa nesastāv tikai no vizuālās puses un patīk/nepatīk. Šis tops noteikti parādīsies rezultātos, kur tiek meklēti Latvijas Web uzņēmumi (uz manu blogi diezgan bieži nāk no saistītiem atslēgasvārdiem). Vienīgais šis tops var izdarīt “Lāča pakalpojumu” cilvēkiem, kas meklē stabilu partneri.

    p.s. latvija.lv ir izstrādājis tas pats RIX, kas šinī topā ir palicis ārpusē. Es neņemtos vērtēt viņu darbu, jo neviens tā īsti nezin, kas latvija.lv ir “vēderā”.

  29. Bubulis Says:

    Ernest: tieshi taa lapu verteeshana peec patiik/nepatiik ir bezjeedziiga, tachu es balstiijos uz savu pieredzi ssajaa laucinjaa, zinaashanaam par ssiim kompaanijaam un izveerteeju, kuras buutu taas kompaanijas, kas vareetu paveikt ko lielaaku, kaa viekaarshas firminjas maajas lapas ar 5 sadaljaam izstraadi. Jaapiebilst gan, ka daudzus faktus, kas tika mineeti komentaaros nezinaaju, bet iespeejams cilveeks kursh meklees sev stabilu partneri ssajaa laucinjaa, balstoties uz ssii raksta komentaariem varees izveeleeties pareizaako.

  30. exter Says:

    nezinu, laikam tagad tāda http://www.design.ru kopēšanas mānija tiek uzskatīta par kaut ko īpašu un ierindojas augstākajās topa virsotnēs 😦

  31. Bubulis Says:

    Exter: jaa tas, gan liidz latvieshu IT baalelinji uzzinaaja par art lebedev kaut kas uzreiz no taa tika aizguuts, lai gan no otras puses – ArtLebedv studija ir augsta liimenja dizaina radiitaaji, taapeec tas nemaz nebuutu tik slikti. Lai gan jaatdziist, ka muusu tautieshi nestaav ne tuvu Art lebedev studijas dizainam un tehniskajiem risinaajumiem.

  32. Bubulis Says:

    Lai gan… esmu vienmeer pastaaveejis un taa arii buus turpmaak – KOPEESHANA ir ljoti neprofesionaala un slikta lieta.

  33. Bubulis Says:

    Zigi: tas ir vaicas duntes ozolu webs, jauno veidojushi vivax

  34. msmarii Says:

    Par citiem nezinu, bet sanāca darīšana ar VIVAX… Otreiz šo firmu vairs neizvēlētos, jo viens ir uztaisīt smuku dizainu, bet otrs ir uztaisīt vai pievienot sakarīgu satura vadības programmu un spēt sniegt tehnisko nodrošinājumu un palīdzību nepieciešamības gadījumā. Tā teikt – serviss klibo.

  35. to ernests Says:

    Nu mediaparks ir garām, tur nedrīkst nevienu projektu pasūtīt, tas viņu izslavētais CMS jau nepieder viņiem un ir cita darīšana. Serviss mediaparkam 0, attieksme veidot jaunus projektus 0 (vārdi nesaskan ar darbiem), melu kantoris. IT grupa vispār gulj uz lauriem. tad tāds mazkantoris Insbergs i to labāks (protams darbības specifika cita). Ridemo savukārt pedējo 2 gadu laikā atkopies. Graftonam satura vadības sistēma ir garām. Visumā ir vēl daudz kantori, kas te nav apskatīti un reali tāpat kotējās, piemēram, Euronet, kas saliek to pašu Mediaparku un IT grupu vienos vārtos (dizainā, servisā, CMS (man liekas viņiem aizgūts, diezgan ipatnējs). Starpcitu, ja papēta kompāniju darbību tad viss ir saaudzēts un kvalitāte līdzvērtīga. Graftons – TV5, LNT, TVNET čaļu un visu draugu aktivitāšu atspoguļojums. Mediaparks – draudzība ar valsts institūcijām, kur lenām sāk čabēt. Un tā tālāk.

  36. to Says:

    Visumā lv daudz mazu kantoru, palielu maz. Lielākoties tirgū klientam tiek pārdots dārgs mēsls. Nelegāļi kropļo tirgu, kaut gan pa retam dara kvalitatīvu darbu. Specifisks bizness, kur vēl var aptīt klientu.

  37. Janka Says:

    To to. Pa retam darot kvalitativu darbu var iegut vienu divus labus klientus kam izdarit kvalitativu darbu un tad jau katrs pats laimes kalejs. var tikt par palielu kantori. tacu pa lielam runajot ar maziem vispar nav ko sapities un daudzi ir pazaudejusi laiku un naudu un gali neko nav ieguvusi un tapat aizgajusi pie viena no topa.
    To to Ernests. apsveicu ar kartejo kaku delfi komentaru gaume. visi lohi un es viens vislabakais. visi melo visiem servis nule un viens kas nav topa ir tas vislabakais.
    To bubulis. secinu ka no visa komentaru saraksta media parks un itgrupa ir visiem parejiem nodarijussi lielu skadi laikam klientus atnemusi. par parejiem neko ipasu nesaka laikam maza aktivitate jeb nekas nav zinams.
    kas tad ir zinams par parejiem? tavs tops liela dizainu kamer komentaru topa vietas itgrupa un media parks visvairak zinamie?

  38. klausule Says:

    es parstavu vienu no aiz topa nosauktajam kompanijam, kaa reiz konkreti ne viens vien ITG un Media parka klients dazadu iemeslu del pec palidzibas ir griezies pie manis.

    Par sim 2 kompanijam no klientu atsauksmem tiesam nevaru dot labas atsauksmes, salidzinot ar parejam topa minetajam. Protams, ir viniem ari labi darbi, bet kopuma, ja nekas netiks darits lietas laba, sie 2 dinozauri driz zaudes savas pozicijas tirguu…

  39. stepe Says:

    Varu piebilst ka Rix Technologies vairs ar dizainu nenodarbojas.

  40. ms Says:

    Starp citu Vide Infra grupa izstrādā arī labu CMS http://sitesupra.com/sitesupra/

  41. to Says:

    to Janka: Nevis delfu gaumē, bet konstruktīva kritika. Tie kas klīst apkār tiktiešām VISVAIRĀK sūdzību ir par IT grupu un Mediaparku. Neviens nesaka, ka viņiem pa retam nav viss bijis tip top. Viss plūst, viss mainās. Citādi lv necieš vispār kritiku! Kur nu vēl objektīvu. Malacis Bubulis ar šito topu vismaz reitingu savam blogam pacels. Nav jābaidās no vērtēšanas, nav jābaidās no kļūdīšanās, mav jabaidās no darīt vairāk, labāk.

  42. Janka Says:

    Nu labi, plust un mainas. teiksu taa pravietiski – kas daudz dara tas daudz ari kludas. varbut tur tas iemesls? paskatijos apjomus pa tiem top10 webiem. nu ir viniem visvairak darbu.

  43. ernests Says:

    🙂 Man patīk, ka “to” noliek ITG un Mediaparku ar vienkāršu vērtējumu 0…… nākamos komentāros minot to kā objektīvu kritiku un norādot, ka tomēr dažreiz ir kādi labi darbi arī! “to” nekautrējies no identitātes un liec galdā savus darbus, web kantori un web pieredzi, lai varam vērtēt.

    Insbergs.lv ir taisijis veikalsjums.lv, kuram:
    1) URL struktūra ir diezgan bēdīga
    2) html ir veidots tabulās, kur css pat nav nodalīts atsevišķos failos
    3) Meklētājserveru optimizācija aprobežojas ar meta tag’u pārbāšanu ar atslēgasvārdiem.

    Tas pats attiecas uz oga.lv un citiem portfolio darbiem.

    “Izdzīvos, kas pārmainīsies!” 😉

  44. Un tapa vārds... Says:

    ernests on Jūnijs 27th, 2007: ernest, šeit nav jābūt gaišreģim lai pateiktu kas tam RIX ar latvija.lv ir vēderā. kriminālprocess ja nemaldos ir uzsākts kādus 3 mēn, tikai nav reklamēts un visai nereāli pierādāms.

    bubulis: e950 cik man bijusi sadarbība, tie ir vairāk dizaineri, nevis d-loperi (pēc būtības), pēc design darbu kvalitātes viennozīmīgi top10 augšgals no kura jāizmet šādas tādas viduvējības.

    C4 manuprāt te tikai lai CooLynx izpatiktu celts tiek – viduvējs kantoris, esmu strādājis, savu darbu dara, bet ne par kādu entuziasmismu un baigo profesionalitaati vai super puper hitec nekas neliecinaaja.

    Grafton arii ir strādāts, tie tiešām nopietnāki ir, par spīti sūdīgajam CMS, tomēr pati darba organizācija ok.

    Vispār reāli puse Top10 ir garām, pētījuma autors nav apzinājis daudzus šīs nišas spēlētājus (Latvijā aptuveni 50 firmas nodarbojas ar web izstrādi, pat saraksta veidā ar google atrast var), ja es būtu pasniedzējs universitātē tad tādu švaku četrinieku par tādu pētījumu liktu :))))

  45. Bubulis Says:

    N’vismaz sekmiigi!

    Manupraat, top10 nevar ielikt kaut kaadu vienu no 50 web izstraadaataaju kompaaniju, kuri iespeejams kaut kur netaa novilkushi kaut cik sakariigu cms, izmanto outsorceetus programmeetaajus, dabuujushi outsorceetu dizaineri, kas taisa labu dizainu un taa deel saukt taas par top10 web izstraadaataaju kompaanijaam. Sso sarakstu veidoju balstoties uz zinaashanaam par kompaaniju darbiem, par to darbiniekiem, par veesturi, par klientiem.

    Piekriitu, ka vareetu savaakt ap 50 firmas, kas nodarbojas ar sso, bet drossi vien vismaz 30 no ssiim firmaam buutu taadas, kuraam ssis ir kaa blakusprodukts nevis galvenaa nodarboshanas (kaut vai piemeeram Lattelecom – arii piedaavaa izstraadaat web lapas, pie tam par 300-500 Ls, tad tas noziimee, ka jaaliek top10?????)

    Par C4 – arii sseit kljuudies, jo tas, ka CooLynx tur straadaaja noziimee, ka programmeeshanas liimenis ir gana augsts, taa pat tur darbojas arii citi ljoti labi programmeetaji un direktors naak no senajiem ADM laikiem. Dizains gan pieklibo…

  46. to Says:

    to Ernestam: Es minēju savu pieredzi kā pasūtītājs! Nenodarbojos ar webu. Insbergs ir mazs, jauns kantoris. Tikpat cik Mediaparks (web laža ar darbinieku skaitu neskaitās), no kura tu nāc, jo tur 1 Ernests ir. Protams vari būt čempions un tas labākais. Peace. Un tici man kā pasūtītājam pie vienas vietas validācija. Mani interesē CMS ērtums (nevajag te man muldēt par tā ekskluzivitāti, kā to dara 99% kantoru), vizuālais, lai lapa rādītos korekti, termiņi kāda tiks lapa uzcepta, neizgrāptas problēmas no mākoņie, nesamocīti pārpirktie flaš un tamlīdzīgas lietas. Es esmu sadarbojies 10 gadu laikā ar pusi no taj sarakstā uzņēmumiem. Zini, kapēc mainu, jo runas neatbilst darbiem.

  47. Un tapa vārds... Says:

    tas ka tu neatradi 50 firmas tieši ar minēto pamatnodarbošaanos liecina par nenopietnu attieksmi pret izpētes objektu.mēs savulaik veicām kartīgu šī tirgus izpēti, uz kādāk 100 lapām dotā tēma tika iztirzāta.nopublicēt diemžēl nevarēšu, komercnoslēpums tjipo.tas ka C4 ir super kantoris kaa aplicinaajusm tam ka CooLynx tur strādājis-es gar zemi 🙂 es pazīstu C4 direktoru btw :))))

  48. Bubulis Says:

    Atkartoshu sso n-to reizi:” ssis ir Bubulja TOPS, kuraa ir sakaartotas Bubulja praat 10 labaakaas kompaanijas un piemineetas citas, tuvu staavoshas.” Iedod man 50 firmas, kuru nodarboshanaas ir web, tik daudz, ka to var uzskatiit par web kompaaniju, jo man pat nozheelu tev buus jaasaka, ka Latvijaa nemaz tik daudz pusliidz labu web dizaineru nav, taapeec veelreiz uzsveershu, kompaanija, kuraa ir viens programmetaajs un outsorceets dizaineris manupraat nav nekas nopietns…

    un jaa, kursh gan nezina Uldi, arii es.

  49. bitter Says:

    Bubuli! Vai nav laiks parskatit topu? Un varbut veidot to pec ikgadeji? Tas bija diezgan veiksmigs posts un situacija cik es noveroju gada laika i bik mainijusies.

  50. Ervins Says:

    Es par http://www.ithouse.lv, es viņus ierindotu vismaz Top 5. Darbi specifiski, tai pat laikā vienkārši un ar attieksmi viss kārtībā.

    Būtu interesanti uzzināt, kādi ir bijuši kritēriji sastādot šo topu …

    Es jau neko 🙂

  51. Dagnija Says:

    Interesanti būtu zināt, kāds šis tops izskatītos šobrīd… 🙂

  52. Smithc1 Says:

    I think you have remarked some very interesting points , appreciate it for the post. kcgadfegfaekdebd


Komentēt